Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Vegán somlói galuska

2017. július 31. 09:10 - Maszlag.Szilvia

Korábban olvashattátok az áfonyás pite receptemet, a somlói pikótája ugyan ezen alapul. Miután kihűlt a kész piskóta, felkockázzuk, tálaló tálba rakjuk a darabokat, majd meglocsoljuk rummal vagy rum aromával. Tehetünk bele rumban áztatott mazsolát vagy aszalt áfonyát, és diót is. Híg csoki és vanília pudingot készítünk. Amikor meghűltek, 1-1 ek kókuszzsírt keverünk mind a két pudingba, majd ráöntjük őket a rumos piskótára. Rétegenként is készíthetjük, illetve lehet rusztikusan is. A tetejére növényi tejszínhabot tehetünk (nélküle is finom). Jó étvágyat!

Tipp:  Főzhetünk egy nagy adag vanília pudingot is és mikor megfőtt, két adagra oszthatjuk, belekeverhetünk az egyik adagba kb 2 ek. holland kakaót és kész is a csoki puding. Víz+rum+porcukor+holland kakaóporból készíthetünk öntetet a tetejére. Én ezt a lépést el szoktam hagyni, ellenben ti próbájátok ki gazdagabb lesz tőle! Tortaformában sütve, valamint a pudingokat sűrűbbre főzve, somlói tortát is készíthetünk belőle.  

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr4012702877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása