Korábban, csak a boltban kapható puding-ízvilágig láttam. Mire nem jó egy ételallergia, kiszélesíti a perspektívát.
Étkezési keményítőből, gabonatejből és bármiből, amit a fantáziánk enged, készíthetünk pudingot, zselét vagy tölteléket. Legyen az citromos, meggyes, epres, csokis vagy éppen áfonyás.
Hozzávalók: fél liter gabonatej
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
Úgy, mint a hagyományos bolti pudingot, addig főzöm, amíg besűrűsödik. Tálkákba öntöm és lehűtöm.
Tipp: Én rizs- és zabtejet használok a leggyakrabban. A DM-ben olcsóbb, az Aldis meg a legfinomabb szerintem,bár ott gyakori a készlethiány. A zabtejnek a legmagasabb a fehérjetartalma a gabonatejek közül, ám az íze elég kesernyés, eleinte én se ittam meg, mára viszont teljesen hozzászoktam.