Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Oreo torta vaníliás kesukrémmel

2019. január 19. 15:48 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:    2 dl növényi tej

 fél tasak vaníliás puding

kb. 3 ek. kesukrém ( pl. növényi tej főzés után fennmaradt krém, vagy pár órára beáztatott kesudió - kb. 100g -  kevés vízzel összeturmixolva)

1 fél citrom leve (esetleg pici reszelt citromhéj is)

8 db Oreo

fél tábla tejmentes étcsoki

1 ek kókusz zsír

édesítőszer

12 cm átmérőjű (pici) csatos tortaforma

A növényi tejet elkeverjük a puding porral, a citrom levével és izés szerinti édesítőszerrel. Sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve belekeverjük a kesukrémet és langyosra hűtjük.

Az Oreokat egy zacskóba öntjük és összeporítjuk, majd a törettel kibéleljük a torta forma alját. Ha még aznap fogyasztani szeretnénk, érdemes olvasztott kókusz zsírral kikeverni, hogy összeálljon, ha csak másnap fogyasztjuk nem kell bele zsiradék, szépen összeáll.

A langyos krémet az Oreo töretre halmozzuk, majd a hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Amikor megdermedt a krém, levesszük a csatos formánk oldalát és rákerülhet az egy evőkanál kókusz zsírral felolvasztott csokoládé. Újra hűtőbe tesszük és 1 óra pihentetés után fogyaszthatjuk is.

A kesukrém és a citrom találkozása enyhén túrókrém jellegűvé teszi a süteményt, a túró iránti hiányérzetünket pótolva.

 

Tipp: Én egy kis kókuszvirág cukrot is raktam a csoki mellé, így karamell ízzel is gazdagítottam a csokit.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr7814572878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása