Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Málnatorta

2018. január 18. 23:33 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:     piskóta (dupla adag)

hamis túrótöltelék

200 g fagyasztott málna

édesítő vagy cukor a málnakrémhez ízlés szerint

1 ek zselatin vagy zseléfix

 

A hamis túrókrémet elkészítjük és hűlni hagyjuk. A piskótát megsütjük, amíg hűl a málnából krémet főzünk édesítőszerrel (aki savanykásan szereti ki is hagyhatja). Zseléfix segítségével gyümölcs zselét készítünk belőle és hűlni hagyjuk. A piskótát félbe vágjuk és megkenjük a málnával, majd egyforma csíkokra vágjuk fel a piskótát. Egy mély üvegtálat kibélelünk frissentartó fóliával és kirakjuk a felvágott piskótával a tál falát. Ha ezzel elkészültünk, rétegenként egymásra halmozzuk a túrókrémet és a málnakrémet. A torta alját piskótával vagy margarinnal kikevert kekszdarával (Fosfovit keksz porítva) borítjuk. Frissentartó fóliával fedve egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap megfordítjuk és levesszük róla a frissentartó fóliát, málnával díszítjük. Jó étvágyat!

3 komment
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr2713578407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.06.08. 23:51:28

Csodálatos receptek :) Próbálom kerülni én is a tejet, egyrészt mert a tejipar ugye.. másrészt meg nem túl egészséges. Tejszín helyett ilyen kokuszt szoktam használni, bár picit fura volt a tészta mellé.. :D Azt hittem nem lesz ennyire erős íze. Amúgy a Lidl-ben veszem www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-07-06-2018/

Maszlag.Szilvia 2018.06.09. 08:15:07

@takacsveca93: Köszönöm. Én is ott szoktam venni általában, viszont csak sütikhez használom. Ha tejszínes tésztát készítek, inkább egy laza besamelt főzök rizsliszttel és ízesítem ízlés szerint. Melegen növényi sajttal isteni.
süti beállítások módosítása