Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Vegán Joghurttorta

2017. október 17. 15:57 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:

piskóta

50 dkg natúr joghurt

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál zselatin

1 csomag tortazselé

2 db gránátalma

 

A szokott módon megsütjük a piskótát. Én most kukorica és riszliszt keverékével dolgoztam és fehér cukor helyett eritritollal.  

A joghurt felét elkeverünk zselatinnal, majd meglangyosítjuk. A maradék joghurtot kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a zselatinos masszához. Eloszlatjuk a piskótán, majd kissé dermedni hagyjuk.

A gránátalmának a magjait kiszedjük, és a joghurt tetejére szórjuk egyenletesen. A tortazselét elkészítjük, és leöntjük vele a gyümölcsöt. Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük.

Próbáljátok ki más gyümölccsel is!

 

tipp: Aki szeretne, keverhet hozzá növényi tejszínhabot is (kb 2 dl), szerintem egyszerűbb, ha kihagyjuk a növényi habot, nagyon össze tud esni.

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr413004112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása