Hozzávalók:
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
1 csomag tortazselé
2 db gránátalma
A szokott módon megsütjük a piskótát. Én most kukorica és riszliszt keverékével dolgoztam és fehér cukor helyett eritritollal.
A joghurt felét elkeverünk zselatinnal, majd meglangyosítjuk. A maradék joghurtot kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a zselatinos masszához.
A gránátalmának a magjait kiszedjük, és a joghurt tetejére szórjuk egyenletesen. A tortazselét elkészítjük, és leöntjük vele a gyümölcsöt. Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük.
Próbáljátok ki más gyümölccsel is!
tipp: Aki szeretne, keverhet hozzá növényi tejszínhabot is (kb 2 dl), szerintem egyszerűbb, ha kihagyjuk a növényi habot, nagyon össze tud esni.