Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Kezdetek

2017. április 22. 22:25 - Maszlag.Szilvia

Kedves Olvasó!

  Ma reggel végre nekiálltam, hogy saját blogot szerkesszek, azt remélve segíthetek majd vele minden tej és tojásmentesen étkezőnek és minden olyan anyukának, mint amilyen én is vagyok, egy tej és tojásérzékeny gyermek szerető anyukája.

  Hónapok óta motoszkál bennem, hogy elindítom ezt a blogot, illetve valamilyen közösségi médiában megírom az eddigi tapasztalataimat és megosztom azokat a jól bevált recepteket, amelyekkel pótolni lehet a tejet és a tojást hiányérzet nélkül, finoman. Rengeteg terv kavargott a fejemben hónapok óta. Ez végre összeállt egy egésszé és most igyekszem minél hasznosabban átadni.

1.jpg

Honnan indultunk?

  A kislányom fél éves volt, amikor kiderült, hogy tejfehérje és tojásfehérje allergiás, persze az ember ilyenkor leesik a lábáról, hiszen azt se tudja, mitévő legyen. Ez egy szerencsés helyzet, az ő szemszögéből, hiszen ő nem tudja mit veszített. Nem ismeri a sajtok utánozhatatlan zamatát, sem pedig a reggel fülünkbe édesen sistergő frissen készült omlett mámorító csalogatását. Szerencsés, azokkal szemben, akik felnőtt korukban szembesülnek ezzel a küzdelemmel. 

mi.jpg

Hogyan tűnt el nyomtalanul az életünkből a tej és a tojás?

  Mivel a hozzátáplálás kezdetén szembesültünk a változással, így még neki külön főztem, ám hamarosan ugyanazt ettük mind. Észrevétlenül eltűntek a hűtőnkből a tejtermékek, melyek, addig szerves részét képezték a napjainknak. 

Tojás és bűnbeesés 

  A tojás az egyetlen, amivel mi szülők rendszeresen bűnbe esünk és sunyiban "betojásozunk" amikor a kislányunk alszik. Persze ha főzés, ebéd vagy bármi ami közös étkezés csakis az alternatívák jöhetnek szóba.

Milyen receptekre számíthattok?

  • variációk túróra: hamis túrógombóc, kőrözött, Mirinda szelet
  • nokedli
  • palacsinta
  • szabolcsi almás máktorta
  • tepertős pogácsa 
  • halkrém, vörös lencse krém
  • sütik, reggeli ötletek, főételek és vendégváró finomságok

 

Kérdéseid és észrevételeid várom hozzászólásban. 

Kellemes böngészést kívánok az oldalon!

Szólj hozzá!
Címkék: történetem

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr9912446681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása