Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Parasztreggeli tojásmentesen

2018. január 09. 21:39 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:     1 db kápia paprika

1 közepes fej vöröshagyma

1 szál szárzeller

2 db közepes burgonya

100 g csicseriborsó liszt

300 ml víz

1 tk fekete só

só, bors, kakukkfű

szalonna/kolbász/gomba ízlés szerint (elhagyható)

1 kk füstölt paprika (elhagyható)

 

A kolbászt és a szalonnát lepirítjuk, majd hozzá adjuk a megpucolt és felaprított zöldségeket is. Nem kell hozzá külön zsiradék, enged a kolbász és a szalonna eleget, aki ezeket kihagyja, rakjon egy kevés olívaolajat a zöldség alá. Lesütjük a zöldségeket kb. 10perc alatt, ezalatt a csicseriborsó lisztet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük egy tálban, meglehetősen híg egyveleget fogunk kapni, ne aggódjunk, be fog sűrűsödni. A zöldégek megfelelőre pirulása után, ráöntjük a csicseris hamistojást és átsütjük, aki szeretné, kisebb tepsiben is megsütheti, így lepényke lesz. Én készítettem a tetejére olívaolajon és fokhagymán megfutottot spenótót is, persze magában vagy növényi parmezánnal, esetleg friss kakukkfűvel is finom. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr6613558843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása