Hozzávalók: 1 db kápia paprika
1 közepes fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
2 db közepes burgonya
100 g csicseriborsó liszt
300 ml víz
1 tk fekete só
só, bors, kakukkfű
szalonna/kolbász/gomba ízlés szerint (elhagyható)
1 kk füstölt paprika (elhagyható)
A kolbászt és a szalonnát lepirítjuk, majd hozzá adjuk a megpucolt és felaprított zöldségeket is. Nem kell hozzá külön zsiradék, enged a kolbász és a szalonna eleget, aki ezeket kihagyja, rakjon egy kevés olívaolajat a zöldség alá. Lesütjük a zöldségeket kb. 10perc alatt, ezalatt a csicseriborsó lisztet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük egy tálban, meglehetősen híg egyveleget fogunk kapni, ne aggódjunk, be fog sűrűsödni. A zöldégek megfelelőre pirulása után, ráöntjük a csicseris hamistojást és átsütjük, aki szeretné, kisebb tepsiben is megsütheti, így lepényke lesz. Én készítettem a tetejére olívaolajon és fokhagymán megfutottot spenótót is, persze magában vagy növényi parmezánnal, esetleg friss kakukkfűvel is finom. Jó étvágyat!