Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Sajtos-sonkás kifli tejmentesen

2017. augusztus 22. 13:25 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók: 1 kg liszt 
                     1 ek só
                     0,5 liter gabonatej
                     1 élesztő 
                     1 tk cukor
                      2 dl olaj
Töltelék: Ízlés szerint  kb 200g növényi sajt és sonka

Két deciliter langyos tejbe belekeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Miután felfutott az élesztő a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk a masszából, majd félre rakjuk pihentetni kb. fél órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó és felső sütésre. Amikor megkelt, 8részre osztjuk a tésztát és cipókat formázunk belőle. A cipókat körökké nyújtjuk ki ( mintha kisebb pizzákat formáznánk), és 8egyenlő cikkre vágjuk fel a tésztát. Megszórjuk sonkával és növényi sajttal a körök külső ívét, majd feltekerjük a cikkeket a háromszögek rövidebb oldalától a csúcsa felé haladva. Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, úgy, hogy maradjon helyük kelni is, majd készre sütjük kb. 20perc alatt. Figyelni kell a kiflik alját nehogy túlsüljenek, mivel nincs rajta tojás később barnul a teteje. 

Tipp: Aki szerene rá magot tenni, megkenheti paradicsomszósszal és így szórja rá a magokat, ha vízzel vagy kókuszolajjal kenjük meg leperegnek a magok sütés után. 

Szólj hozzá!
Címkék: sörkorcsolyák

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr5312694453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása