Hozzávalók: 1 kg liszt
1 ek só
0,5 liter gabonatej
1 élesztő
1 tk cukor
2 dl olaj
Töltelék: Ízlés szerint kb 200g növényi sajt és sonka
Két deciliter langyos tejbe belekeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Miután felfutott az élesztő a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk a masszából, majd félre rakjuk pihentetni kb. fél órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó és felső sütésre. Amikor megkelt, 8részre osztjuk a tésztát és cipókat formázunk belőle. A cipókat körökké nyújtjuk ki ( mintha kisebb pizzákat formáznánk), és 8egyenlő cikkre vágjuk fel a tésztát. Megszórjuk sonkával és növényi sajttal a körök külső ívét, majd feltekerjük a cikkeket a háromszögek rövidebb oldalától a csúcsa felé haladva. Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, úgy, hogy maradjon helyük kelni is, majd készre sütjük kb. 20perc alatt. Figyelni kell a kiflik alját nehogy túlsüljenek, mivel nincs rajta tojás később barnul a teteje.
Tipp: Aki szerene rá magot tenni, megkenheti paradicsomszósszal és így szórja rá a magokat, ha vízzel vagy kókuszolajjal kenjük meg leperegnek a magok sütés után.