Darálthús rész:- fél kg darált hús
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 közepes fej vöröshagyma üvegesre pirítva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/4 áztatott zsemle ( elhagyható)
- olivaolaj a kenéshez
- só, bors
Töltelék: - tojáskrém
- kockázott növényi sajt, szalonna, kolbász stb., ízlés szerint.
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra alsó-felső sütésre. A darálthús rész hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét a masszának olivaolajjal enyhén lefújt sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, téglatest formájúra formázva, a közepében csatornát alakítunk ki a tölteléknek. A tölteléket henger formájúra gyúrjuk és belehelyezzük a húsban formázott csatornába. Majd a maradék darálthúsos keverékkel befedjük és a kezünkkel formára alakítjuk, olivaolajjal vékonyan lekenjük. Alufólia alatt sütjük egy órát, majd fólia nélkül addig, amíg megpirul a teteje ( kb. 40 perc). Édesburgonyás burgonyapürével tálaltam. Jó étvágyat!