Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Stefánia vagdalt "tojáskrémmel"

2017. december 10. 19:41 - Maszlag.Szilvia

Darálthús rész:- fél kg darált hús
                        - 1 tk. szódabikarbóna
                        - 1 közepes fej vöröshagyma üvegesre pirítva
                        -  2-3 gerezd zúzott fokhagyma 
                        - 1/4 áztatott zsemle ( elhagyható)
                         - olivaolaj a kenéshez
                        - só, bors
                      
Töltelék: - tojáskrém
                - kockázott növényi sajt, szalonna, kolbász stb., ízlés szerint.

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra alsó-felső sütésre. A darálthús rész hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét a masszának olivaolajjal enyhén lefújt sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, téglatest formájúra formázva, a közepében csatornát alakítunk ki a tölteléknek. A tölteléket henger formájúra gyúrjuk és belehelyezzük a húsban formázott csatornába. Majd a maradék darálthúsos keverékkel befedjük és a kezünkkel formára alakítjuk, olivaolajjal vékonyan lekenjük. Alufólia alatt sütjük egy órát, majd fólia nélkül addig, amíg megpirul a teteje ( kb. 40 perc). Édesburgonyás burgonyapürével tálaltam. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!
Címkék: sültek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr6713470343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása