Hozzávalók: öntet - Kápisali
200 g lencse
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, bors
200 g virsli
A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd dupla mennyiségű vízben megfőzzük a héjától megtisztított vöröshagymával, fokhagymával és fűszerekkel. kb. 50 perc alatt megfő. Elkészítjük az öntetet, a káposztasalátánál leírt módon, esetleg rakhatunk bele fehérbor ecetet pluszban vagy több citromlevet, ha a lencsesalátá fanyarabban szeretjük. Miután megfőtt a lencse, hozzákeverjük az öntethez és virslit karikákat adunk hozzá. Önmagában is nagyon finom, én most kebapnak készítettem el zöldségekkel és növényi sajttal. Jó étvágyat!
Tipp: Zeller levéllel és szárral is gazdagíthatjuk.