Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Lencsesali

2018. január 05. 18:44 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:     öntet  - Kápisali

200 g lencse

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

babérlevél

só, bors

200 g virsli

A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd dupla mennyiségű vízben megfőzzük a héjától megtisztított vöröshagymával, fokhagymával és fűszerekkel. kb. 50 perc alatt megfő. Elkészítjük az öntetet, a káposztasalátánál leírt módon, esetleg rakhatunk bele fehérbor ecetet pluszban vagy több citromlevet, ha a  lencsesalátá fanyarabban szeretjük. Miután megfőtt a lencse, hozzákeverjük az öntethez és virslit karikákat adunk hozzá. Önmagában is nagyon finom, én most kebapnak készítettem el zöldségekkel és növényi sajttal. Jó étvágyat!

Tipp: Zeller levéllel és szárral is gazdagíthatjuk.


                    

Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr2513550339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása