Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Mákos guba torta

2018. február 05. 22:03 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:    8 db szikkadt tejmentes kifli 

 1 liter növényi tej

2 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

15 dkg darált mák

15 dkg porcukor

tetejére: 1 csomag vaníliás puding+ 0,4 liter növényi tej+ édesítőszer, ízlés szerint 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A növényi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy szűrő segítségével belemártjuk a tejbe a felkarikázott kifli darabokat. A mákot elkeverjük a citromhéjjal és a porcukorral, majd a kiflidarabokat a tejfürdőből kivéve megforgatjuk a mákos keverékben. Egy sütőformába helyezzük a mákosgubát, enyhén a formába nyomjuk a kifliket, hogy felvegyék a tortaforma alakját és belehelyezzük a sütőbe 20 percre. Ezalatt elkészítjük a pudingot, melyet a torta tetején eloszlatunk majd. Hűlni hagyjuk, majd még egy estét pihentetjük hűtőben. Jó étvágyat!

Tipp: Díszíthetjük színes cukorral, vagy akár növényi tejszínhabban is. A puding réteg alá barack lekvár is tehetünk.

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr6513637606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása