Hozzávalók: 8 db szikkadt tejmentes kifli
1 liter növényi tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg darált mák
15 dkg porcukor
tetejére: 1 csomag vaníliás puding+ 0,4 liter növényi tej+ édesítőszer, ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A növényi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy szűrő segítségével belemártjuk a tejbe a felkarikázott kifli darabokat. A mákot elkeverjük a citromhéjjal és a porcukorral, majd a kiflidarabokat a tejfürdőből kivéve megforgatjuk a mákos keverékben. Egy sütőformába helyezzük a mákosgubát, enyhén a formába nyomjuk a kifliket, hogy felvegyék a tortaforma alakját és belehelyezzük a sütőbe 20 percre. Ezalatt elkészítjük a pudingot, melyet a torta tetején eloszlatunk majd. Hűlni hagyjuk, majd még egy estét pihentetjük hűtőben. Jó étvágyat!
Tipp: Díszíthetjük színes cukorral, vagy akár növényi tejszínhabban is. A puding réteg alá barack lekvár is tehetünk.