Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Tepsis Chilis bab, csicseriborsó tésztával

2017. október 21. 13:43 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók:

1 konzerv vörösbab

50 dkg darálthús

1 konzerv kukorica

250g csicseriborsóból készült tészta

kb. 2 dl sűrített paradicsom

1 közepes fej vöröshagyma

4 dl növényi tej

2 ek rizsliszt

Növényi sajt ízlés szerint a tetejére

oregano, bazsalikom, só, bors, chili

A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Majd üvegesre pirítjuk a darált hússal együtt, Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kukoricát és a babot, majd ízlés szerint fűszerezzük, és körülbelül 10percet főzzük. Amíg a chilis bab készül, megfőzzük a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint.

A növényi tejben elkeverünk 2 ek. rizslisztet, 1 teáskanál oregánot, 1 teáskanál bazsalikomot és ízlés szerinti sót, majd besűrűsödésig főzzük.

A tésztát a kiolajozott tepsibe öntjük majd ráhalmozzuk a chilis babot, óvatosan forgassuk össze, a csicseri tészta nagyon könnyen törik. A tetején eloszlatjuk a besamelt és ráreszeljük növényi sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg ráolvad a sajt. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr7713047356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása