Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Rókagomba krémleves

2017. augusztus 20. 13:31 - Maszlag.Szilvia


Hozzávalók: 150g rókagomba
                     1 közepes fej vöröshagyma
                      2-3 gerezd fokhagyma
                      2 dl kókusztejszín vagy rizstejszín
                      só, bors
                      zöldségleves alaplé vagy szárított zöldségkeverék
                      olaj a pirításhoz

Betétként: pirított kenyérkocka vagy bacon, újhagyma karikák stb.

A rókagombát megmossuk és felkockázzuk. Egy edényben üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és kavargatás mellett hagyjuk, hogy levet engedjen (kb. 5-7 perc), majd öntsük fel annyi vizzel, hogy bőven ellepje. Húsz percig fözzük, majd turmixoljuk le és keverjük hozzá a tejszínt. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr5112763300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása