Csicseriborsóból a hagyományoshoz hasonló ízvilágú körözött készíthető. Csicseriborsót vehetünk száraz és konzerves formában. Ha száraz formában vesszük, akkor meg kell főzni, én sós vízben szoktam egy fej vöröshagymával, mikor megfőtt a turmix gépbe belerakom a megfőtt hagymát is és a léből is kicsit.
A csicseriből készült krémeket nevezik humusznak, igaz eredetileg olíva olajjal készítik, ám szerintem ez a magyaros ízvilágba nem passzol, ezért én szoktam étolajjal, kókuszzsírral készíteni is.
Én a konzerves változatot is nagyon szeretem, felbontom a konzervet és minden hozzávalóval együtt megy a turmixba, ezt nevezem a lusta, ám de gyors változatnak. J
Hozzávalók: Csicseriborsó
Hagyma (új, lila, vörös stb)
só, bors, kömény, pirospaprika
pici olaj
Minden hozzávaló megy a turmixba és addig turmixolom, amíg egyöntetű massza lesz belőle. Mikor kész a massza egy tálba teszem, szoktam bele újhagymát vagy lilahagymát is aprítani. Napokig eláll a hűtőben. Jó étvágyat!
Tipp: Humuszra rengeteg változatot találhattok, a házi változat mindig isteni finom lesz, legyen benne bármi is. A bolti változatot én személy szerint nem szeretem, aki teheti készítse el házilag és nem fog csalódni.