Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Zabos babfasírt

2017. december 03. 15:07 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók: 1 konzerv vörösbab
                     1 bögre aprószemű zabpehely
                     1 zöldcitrom leve
                     2 gerezd fokhagyma
                     1 közepes fej vöröshagyma
                     1 ek oliva olaj
                     só, bors, fűszerek ízlés szerint

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra alsó-felső sütés fokozaton. A hozzávalókat turmixgépbe öntjük a zabpehely kivételével, és krémesre pürésítjük. A zabpelyhet a masszához keverjük, majd sütőpapírra helyezzük a tetszőlegesre formázott masszát, érdemes enyhén lágyra készíteni, mert sütés közbe a zab duzzadni fog és felveszi nedvességet. Oliva olajat permetezzünk a babpogácsákra sütés előtt. 30 perc alatt készre sül. Jó étvágyat!

Tipp: Ha szereténk benne bab darabokat, villával törjük össze nagyjából a bab konzerv felét és csak a másik felét pürésítsük.

Szólj hozzá!
Címkék: sültek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr113415229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása