Hozzávalók: 1 konzerv vörösbab
1 bögre aprószemű zabpehely
1 zöldcitrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek oliva olaj
só, bors, fűszerek ízlés szerint
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra alsó-felső sütés fokozaton. A hozzávalókat turmixgépbe öntjük a zabpehely kivételével, és krémesre pürésítjük. A zabpelyhet a masszához keverjük, majd sütőpapírra helyezzük a tetszőlegesre formázott masszát, érdemes enyhén lágyra készíteni, mert sütés közbe a zab duzzadni fog és felveszi nedvességet. Oliva olajat permetezzünk a babpogácsákra sütés előtt. 30 perc alatt készre sül. Jó étvágyat!
Tipp: Ha szereténk benne bab darabokat, villával törjük össze nagyjából a bab konzerv felét és csak a másik felét pürésítsük.