Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
1 közepes burgonya
olaj a pirításhoz
só, bors
Megmossuk a brokkolit, javaslom, ha piacon láttok olyan brokkolit, aminek zsenge a szára és a levelei is, vegyetek onnan, hiszen ezek teszik gazdagabbá a levesünket, tehát ne csak a brokkoli rózsákat használjuk fel! Egy fej felaprított vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát kevés olajon lepirítunk üvegesre, majd hozzáöntjük a brokkolit és a felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, esetleg ételizesítőt is adhatunk hozzá (én a szárított zöldségkeveréket kedvelem, ami nem tartalmas se sót, se ízfokozót). Felforraljuk és még pár percig főzzük. Nem baj, ha nem teljesen puha, akkor lesz szép élénkzöld színű a levesünk (Példaul,ha mi köretként eszük a brokkolit, felforralni szoktam csak és már esszük is, leves esetében kicsit tovább főzöm). A sűrűjét turmixoljuk le először majd adjuk hozzá a léből fokozatosan, így be tudjuk állítani a számunkra megfelelő állagot. Pirított baconnal, kenyérkockával, esetleg rizzsel fogyaszthatjuk. A növényi tejszín használatát én elhagytam már egy ideje a brokkoli krémleves és a sütőtök krémleves esetében is, szerintem jobb így a leves. Jó étvágyat!