Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Brokkoli krémleves

2017. szeptember 10. 21:37 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma
                     2-3 gerezd fokhagyma
                     1 fej brokkoli
                     1 közepes burgonya
                      olaj a pirításhoz
                      só, bors

 

Megmossuk a brokkolit, javaslom, ha piacon láttok olyan brokkolit, aminek zsenge a szára és a levelei is, vegyetek onnan, hiszen ezek teszik gazdagabbá a levesünket, tehát ne csak a brokkoli rózsákat használjuk fel! Egy fej felaprított vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát kevés olajon lepirítunk üvegesre, majd hozzáöntjük a brokkolit és a felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, esetleg ételizesítőt is adhatunk hozzá (én a szárított zöldségkeveréket kedvelem, ami nem tartalmas se sót, se ízfokozót). Felforraljuk és még pár percig főzzük. Nem baj, ha nem teljesen puha, akkor lesz szép élénkzöld színű a levesünk (Példaul,ha mi köretként eszük a brokkolit, felforralni szoktam csak és már esszük is, leves esetében kicsit tovább főzöm). A sűrűjét turmixoljuk le először majd adjuk hozzá a léből fokozatosan, így be tudjuk állítani a számunkra megfelelő állagot. Pirított baconnal, kenyérkockával, esetleg rizzsel fogyaszthatjuk. A növényi tejszín használatát én elhagytam már egy ideje a brokkoli krémleves és a sütőtök krémleves esetében is, szerintem jobb így a leves. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr9312820016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása