Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Fokhagymás-citromos-zöldspárgás-szalonnás tészta

2017. május 11. 12:32 - Maszlag.Szilvia

Zöldspárga idénybe mindig tartok itthon 1-2 csomaggal belőle a hűtőben. Citrommal és fokhagymával verhetetlen köretnek is. A zöldspárgát nem kell megpucolni, csak a fás végét lepattintani és kidobni, a zsenge végekkel dolgozunk. Ha nagyobb spárgákat veszek, akkor összevágom falatnyira őket.

Enyhén sós vízben felforraljuk a spárgákat, majd egyből ki is vesszük, és fokhagymás-citromos olívaolajon megforgatjuk egy serpenyőben pár percig, közepes lángon. Szalonnát kockázunk, majd lepirítjuk ropogósra. A tésztát kifőzzük és mindent összekeverünk. A tetejére ízlés szerint növényi sajtot (Violife) reszelhetünk. Jó étvágyat!

Hozzávalók: 1 csomag zöldspárga
                     1/2 citrom leve, esetleg héjja
                     3-4 gerezd fokhagyma
                     Szalonna

                     olívaolaj
                     tojásmentes tészta

 

Tojásmentes tésztát készíthetünk is, lehet kapni durumlisztet (én a Metroban vettem), amit vízzel és sóval kell tésztává gyúrni és már kész is a tésztánk. Akinek nincs tésztakészítő gépe se aggódjon, nyújtófa és kés elég hozzá. Illetve a Barilla összes tésztája tojásmentes, ami nem az A jelű üzemükben készült (szavatossági idő mellett jelölik a betűkódokat). Persze rengeteg féle tojásmentes tészta van már, a legtöbb nyomokban tartalmaz tojást. A bioboltban kapható gluténmentes tészták nagyrésze is tojásmentes. Én a barillát, azért szeretem, mert nagyon jó minőségű tészta és a legjobban hasonlít a tojásos társaira. A képen látható tésztát magam gyúrtam durumlisztből, lehet nagyobb adagot is készíteni, megszárítani és papírdobozban tárolni.

Szólj hozzá!
Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr2512497171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása