Hozzávalók: 20 dkg liszt
60 dkg sütőtök
1 ek étkezési keményítő/tojáspótló por
1 marék friss bazsalikom
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
bacon ízlés szerint
só
bors
szerecsendió
olaj
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymákat is hozzádobjuk (késsel összezúzzuk előtte) és kb. 1 percig pirulni hagyjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott sütőtököt, felöntjük vizzel vagy húslevessel; sóval, borssal készre főzzük. Majd, ha megpuhult, leturmixoljuk és hozzáadjuk a szecsendiót. Hűlni hagyjuk a masszát egy tálba, majd hozzákeverjük a lisztet és az étkezési keményítőt. A sütőtök mennyiségét nagyon nehéz kiszámolni, attól függ mekkora példányt sikerül beszereznünk ( ha túl nagy sütőtököt veszek, mindig lefagyasztom felkockázva és ha már vége is a sütőtök szezonnak, van itthon sütőtök). A liszt mennyiségét is ehhez mérten változtassuk. Lágy tésztát kell kapnunk, annyira lágyat, hogy én kanállal szoktam liszttel megszórt felületre tenni, meglisztezem a tetejét, illetve a kezem is, és így formázok belőle rudacskákat, majd késsel kis gnocchi alakokat vágok belőle, majd forrásban lévő vízben helyezem őket. Forrástól számított 5-10 percig főzöm, nyugodtan kóstoljátok meg, méret függő is,hogy mennyi lesz a főzési idő. Közben a felkockázott bacont lepirítom, és a megfőtt gnocchikra halmozom a felaprított bazsalikommal együtt. Jó étvágyat!