Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Kakaós Kalács

2017. július 03. 12:56 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók: 60 dkg liszt
                     25 dkg élesztő
                     300ml gabonatej
                     1ek étkezési keményítő
                     5 g margarin (Liga)
                     100 g kristálycukor
                     1 csipet só
                      1 citrom reszelt héja
                      1 csomag vaníliás cukor

Kakaós részhez: 3 ek. holland kakaó + 4 ek. víz

 

Két deciliter gabonatejben pici cukorral (konzerv kókusztejet használtam, mert krémesebb) felfuttatjuk az élesztőt. Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban és tésztát gyúrunk belőle, majd kettéválasztjuk és az egyik feléhez hozzákeverünk a kakaós keveréket. Fél órát pihentetjük szobahőmérsékleten letakarva a tésztákat. Négy részre osztjuk a tésztát (1), kinyújtunk egy világos és egy kakaós tésztát, majd egymásra helyezzük őket, a kakaós legyen felül és feltekerjük(2). Tepsibe helyezzük a rudakat (3) és újra letakarva kelesztjük fél órát (5), majd kenjük meg a tetejét vízzel. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és 40 percig süssük a kalácsokat. Szépen megdagadnak majd a sütőben és betöltik a tepsit (6,7). Margarinnal és lekvárral eszméletlen finom. Jó étvágyat!

Tipp: Elég sok lesz belőle. Nyugodtan fagyaszthattok belőle, nem fog megvizesedni a fagyasztóban, hiszen nincs benne tojás és a keményítő sem engedi majd, hogy jégkristályossá fagyjon.

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr3812638199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása