Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Májgombóc leves

2017. június 28. 13:26 - Maszlag.Szilvia

Hozzávalók a leveshez: 1 közepes fej vöröshagyma
                                      3 gerezd fokhagyma
                                      zöldségek (répa, fehérrépa, borsó, karalábé, zellergumó, zöldségzöldje stb.)
                                      1 tk olíva olaj
                                      só, bors

Hozzávalók a májgombóchoz: 10-15 dkg máj (1-2 csirkemáj, 1 konzerv májkrém)
                                             1 tk olaj
                                             1 tk reszelt vöröshagyma
                                             1 vízben áztatott tejmentes zsemle ( lehet egy szelet kenyér is)
                                             1 ek étkezési keményítő
                                             1 ek liszt
                                              só, bors, majoránna,

  A megpucoljuk a zöldségeket (ízlés szerint) egy pici olíva olajon (lehet más zsiradék is) megdinszteljük, a fokhagyma kivételével, mert ezt, majd csak a vége felé fogjuk belenyomni fokhagymanyomó segítségével, amikor már majdnem minden megfőtt. Sózzuk, borsozzuk a zöldségeket dinsztelés közben, majd felöntjük vízzel vagy húsleves alaplével (én mindig nagyobb adag húslevest főzök és fagyasztok le belőle, a zöldségleveseket hihetetlenül gazdaggá teszi, szerintem jobb, mint kész húsleves kockát használni). Készre főzzük a zöldségeket és a levesünk már kész is.

  A májgombócot egy külön edényben főzzük meg, mert így nem fogja homályosítani a leves színét, és attól sem kell félnünk, hogy esetleg szétfő a levesben a gombóc. A találáskor fogjuk beletenni a tányérunkba a gombócokat, majd rámerjük a kész levest.
  A lereszelt vöröshagymát pici olajon megpirítjuk, esetleg zöldségzöldjét is pirithatunk bele, majd a hozzávalókat homogén masszává dolgozzuk össze. ne ijedjünk meg ha túl lágynak tűnik a massza, az étkezési keményítő összetarja, majd a gombócokat. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk őket egy teáskanál segítségével. Mielőtt szaggatni kezdenénk, belemártjuk a forrásban lévő vízbe a kanalat, majd utána kezdjük a gombóckák szaggatását. Körülbelül 5 percig főzzük, majd leszűrjük a gombócokat, és tálaláskor helyezzük őket a tányérunkba leves kíséretében. Jó étvágyat! 

Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr512625943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása