A pizzában azt szeretem, hogy univerzális, mindenki ízlése szerint az tesz rá, amit szeret. Nálunk a fekete olíva a egyik favorit.
Hozzávalók: 40 dkg liszt ( én szoktam vegyesen is, lenmag liszttel vagy rizsliszttel keverve)
2 dl rizstejbe 1 kk cukorral felfuttatok egy fél élesztőt
1 kk só
1 kk oregano
3 ek olívaolaj ( étolaj is lehet)
Öntet: paradicsomszósz+só+oregano+friss bazsalikom
Feltét: sonka, Növényi sajt (violife), hagyma, olívabogyó, kukorica,stb.
A hozzávalókat összegyúróm és félre teszem letakarva pihenni kb fél órára. A sütőt bekapcsolom 200 fokra alsó felső sütésre. Elkészítem a szószt és előkészítem a feltéteket. A tészták kinyújtom, sütőlapra helyezem, rápakolom a feltéteket és megsütöm. Van, hogy pizzás csigát készítek, ebben az esetben kinyújtom a tésztát, a feltéteket ráhelyezem, felcsavarom mint a rétest és késsel karikákra vágom, én azért szeretem ebben a formában, mert egyszerűbb enni és gyerek-kompatibilisebb. Addig sütöm míg a sajt ráolvad, kb 20 perc. Jó étvágyat!