Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Kakukkfüves pipicomb édesburgonyás burgonyapürével és dinsztelt káposztával

2017. április 23. 21:51 - Maszlag.Szilvia

A pipicombokat( fejenként kettőt) 3-4 gerezd fokhagymával, egy fej vöröshagymával, val, borssal és szárított kakukkfűvel sütőzacskóban megsütöm 180 fokon, alsó felső sütéssel. A pipihusi kora határozza meg a sütés idejét, lehet 1 óra, de akár 2 óra is, addig sütöm míg a bőre ropogós lesz.  
Megpucolok 4-5 közepes burgonyát és egy nagyobb édesburgonyát, majd megfőzöm sós őrölt köményes vízben. Akkor jó, ha már villával szét tudom nyomni a burgonyát. Leszűröm, összetöröm, növényi margarinnal (Liga) kikeverem és már kész is. 
A lila káposztát (javaslom kesztyűs kézzel dolgozd fel,mert befogja a kezed) félbe vágom (ha nagyobb negyedbe is), felszeletelem a torzsája felé haladva, a vastagabb részt nem használom fel. Lesózom és állni hagyom, addig amíg levet ereszt, kinyomkodom zsiradékon megdinsztelem (takarékon megfőzöm, fedő alatt, néha kevergetve). Amikor megpuhult cukrot és ecetet rakok rá és megkóstolom.
Jó étvágyat!  

 

Szólj hozzá!
Címkék: sültek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr8012447323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása