Hozzávalók: 1kg liszt
0,5 l növényi tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 tk só
1 közepes krumpli nyersen lereszelve
olaj a sütéshez
Töltelék: növényi sajt +sonka; dinsztelt és reszelt, enyhén sós fejes káposzta; bolognai ragu, stb.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd tenyérnyi nagyságú köröket formázunk a tésztából, megtöltjük őket az általunk kedvelt töltelékkel és félbe hajtjuk. A tésztát széleit összenyomjuk, hogy ne folyhasson ki a töltelék, majd forró olajban közepes lángon kisültjük. Jó étvágyat!
Tipp: Aki szereti a fokhagymát, nyugodtan rakjon a sajt mellé töltelékként, vagy ha kisült a lángosra.