Mai ebédünk a "mi van itthon, ami gyorsan elkészül és laktató is" elven készült. Bármilyen zöldséggel jó, amit szerettek.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db répa
1 db cukkini
1 db padlizsán
2 nagy marék zöldbab
2 db csirkemell
fél bögre quinoa
fűszerek: só, bors, őrölt kömény, vegeta, fűszerpaprika
A padlizsánt félbe vágom és egy papírtörlőre fektetem, hogy kiengedhesse a kesernyés levét. Amíg a padlizsán pihen, a répákat megpucolom és felcsíkozom. A cukkinit megmosom és szintén felcsíkozom héjastól. A padlizsán ezalatt az idő alatt eleget pihent, így már össze is vághatjuk.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és egy lábasba rakok. Ezután olajon a felkockázott pipicicivel együtt lepirítom ( aki jobban szereti a húsmentes ételeket, azoknak javaslom a padlizsánt vagy a gombát, teljesen jók hús helyett). Amikor kész, hozzáöntöm a felkockázott zöldségeket és a zöldbabot, majd felöntöm vízzel( vagy húsleves alaplével) és belenyomom a fokhagymákat és tovább főzöm. Ízlés szerint fűszerezem.
A quinoát egy lábasban dupla mennyiségű sós vízbe felrakom főni, amikor elfőtte a vizet, hozzáöntöm a zöldséges keverékhez és készre főzöm. Jó étvágyat!