Ízbunker (tejmentes+tojásmentes)

hagyományos konyha újragondolva

Palacsinta

2017. május 09. 11:58 - Maszlag.Szilvia

Fél liter gabonatejhez annyi lisztet keverünk, hogy sűrű masszát kapjunk. Én aprószemű zabpelyhet is szoktam bele rakni, kb. fele annyit, mint amennyi lisztet, sokkal jobb textúrájú lesz tőle és finomabb is. Tojás helyett fél csomag sütőpor és egy kávéskanál szódabikarbóna van benne. Egy csipet , egy csipet cukor és kb. 3 evőkanál étolaj kerül bele, majd kb. 2dl buborékos vízzel híg öntetté keverjük. Forró, olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat. Tölteni bármivel lehet, személyes kedvencem vékonyan megkenve baracklekvárral és megszórva kakaóval, majd feltekerem és így egyszerre kapok barackos-kakaós palacsintát, a kakaó pedig tökéletesen beleolvas a baracklevárba, illetve rakott palacsintaként reszelt almával, kakaóval, baracklekvárral és fahéjjal. Jó étvágyat!

Tipp: Citrommal, citromhéjjal és vaníliával készíthetünk túróhoz hasonló ízű krémet, csak pudingnak kell elkészítenünk. 

Szólj hozzá!
Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://izbunker.blog.hu/api/trackback/id/tr1212486457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása