Fél liter gabonatejhez annyi lisztet keverünk, hogy sűrű masszát kapjunk. Én aprószemű zabpelyhet is szoktam bele rakni, kb. fele annyit, mint amennyi lisztet, sokkal jobb textúrájú lesz tőle és finomabb is. Tojás helyett fél csomag sütőpor és egy kávéskanál szódabikarbóna van benne. Egy csipet só, egy csipet cukor és kb. 3 evőkanál étolaj kerül bele, majd kb. 2dl buborékos vízzel híg öntetté keverjük. Forró, olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat. Tölteni bármivel lehet, személyes kedvencem vékonyan megkenve baracklekvárral és megszórva kakaóval, majd feltekerem és így egyszerre kapok barackos-kakaós palacsintát, a kakaó pedig tökéletesen beleolvas a baracklevárba, illetve rakott palacsintaként reszelt almával, kakaóval, baracklekvárral és fahéjjal. Jó étvágyat!
Tipp: Citrommal, citromhéjjal és vaníliával készíthetünk túróhoz hasonló ízű krémet, csak pudingnak kell elkészítenünk.